Inschrijven Meesterexamens Boulanger en Patissier nog mogelijk

Begin maart is de inschrijving gestart voor de nieuwe Meesterexamens Boulanger en Patissier. Op de vakbeurs Bakkersvak heeft een aantal kandidaten zich al ingeschreven. Kandidaten die ook nog willen deelnemen aan het examen kunnen zich nog inschrijven tot en met  2 juli 2017. 

De voorwaarden om aan de examens deel te nemen, zijn hier te vinden: Meester Boulanger en Meester Patissier. Hier kunnen kandidaten zich ook inschrijven.

Selectietraject
Deelnemers aan het examen doorlopen een intensief selectietraject. Na de beoordeling van het portfolio met werkervaring volgt een uitwerking van de praktijkopdracht. Pas nadat deze uitwerking is goedgekeurd door de vakjury, mogen de kandidaten deelnemen aan het praktijkgedeelte van het Meesterexamen. De praktijkexamens zullen naar verwachting in mei 2018 plaatsvinden. De organisatie van de Meesterexamens Boulanger en Patissier is mede mogelijk door het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Meesters
Op dit moment telt de Vereniging de Meesters zeven Meesters. Dit zijn Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere en Rudolph van Veen. Doel van de vereniging is om de Meesters het uithangbord van de branche te laten zijn. Alle meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging. Hiermee groeit het aantal ambassadeurs ten gunste van de bakkerijbranche.