Meesters Boulangers geven blik op de toekomst

Op 22 september en 8 oktober twee organiseert het NBC twee inspiratiesessies met als centrale onderwerp ‘Blik van de Meesters Boulanger op 2030’. Deze bijeenkomsten zijn onderdeel van de campagne ‘Brood uit Europa, goed verhaal’.

 

De eerste bijeenkomst staat in het teken van het gesprek van de Meesters Boulanger Peter Bienefelt, Hiljo Hillebrand en Wilfred Haafs met specialisten uit de branche. Zij geven hun visie over brood bakken in de toekomst en welke uitdagingen of meevallers de branche te wachten staan. Aan de hand van stellingen komen verschillende onderwerpen aan bod zoals grondstoffen, broodkwaliteit, verkoopkanalen, verpakkingen en het ambacht ‘bakker’ in 2030. Bij alle onderwerpen staat de volgende vraag centraal: ‘hoe zou dit er tegen die tijd uit kunnen zien?’

 

De tweede bijeenkomst is op 8 oktober. Dan gaan de Meesters Boulanger Wietse Schiere, Daan Hesseling en Robèrt van Beckhoven aan de werkbank in gesprek met enkele (kritische) consumenten uit de samenleving, gesteund door een voedselkundige sidekick. Moeilijke vragen worden niet geschuwd. De Meesters Boulanger beantwoorden deze aan de werkbank, omdat je als bakker soms ook antwoord kan geven door het laten zien van je vakmanschap.

 

Vanwege corona is aanwezigheid bij de bijeenkomsten op uitnodiging. Bakkers in bedrijf zal verslag doen van de bijeenkomsten.