Peter Bienefelt wereldkampioen broodbakken

Onze Meester Boulanger Peter Bienefelt heeft samen met coach Hans Som van het BoulangerieTeam een unieke prestatie geleverd. Tijdens de prestigieuze Bakery Masters in Parijs bakte Peter de beste broden en is hij uitgeroepen tot wereldkampioen broodbakken.

Een plukje Nederlanders op de tribune zorgde voor flink wat kabaal nadat de juryvoorzitter de uitslag bekend maakte. Vooraf werd op de titel gehoopt, maar een zekerheid was het niet. Na afloop vertelt de dolenthousiaste wereldkampioen: “In de voorbereiding en tijdens de wedstrijd hebben we alles gedaan wat we moesten doen. We wisten dat we dan mee zouden doen, maar winnen? Dat hadden we niet durven dromen…” Ook coach Hans Som is uitgelaten: “Peter heeft heel goed gebakken en was totaal in controle. Ik heb dan ook weinig hoeven coachen en dat is vaak een goed teken. Eindelijk zijn we wereldkampioen broodbakken, geweldig!”.

Sterk deelnemersveld
Peter mocht door zijn eerdere goede prestaties tijdens de Coupe Louis Lesaffre (voorronde WK Boulangerie voor teams, 2015) en het WK Boulangerie voor teams in 2016 deelnemen aan deze wedstrijd. In Parijs stond hij tegenover een aantal wereldtoppers die ook waren geselecteerd op basis van deze twee wedstrijden: Chung-Yu Hsieh uit Taiwan, Yoji Segawa uit Japan, Marcus Mariathas uit Canada, Dean Tilden uit Australia en Osman Gündüz uit Turkije.

Opdracht
In totaal kreeg Peter acht uur de tijd voor het maken van tientallen producten in de categorieën traditionele Franse baguettes, sierstokbroden, brood uit eigen land, desembrood, wereldbroden, brood met de ‘wow-factor’ en de ‘Bake & Dine’-opdracht waarbij een broodconcept voor bij het diner moest worden ontwikkeld.

Wereldkampioen in beeld
Benieuwd naar de gemaakte producten en showtafels van deze wedstrijd? Kijk dan op de Facebook pagina van het BoulangerieTeam.