Volgende fase voor kandidaten Meesterexamens Boulanger & Patissier

In totaal schreven twaalf kandidaten zich in voor deelname aan de Meesterexamens Boulanger & Patissier. Nadat zij begin oktober hun portfolio hebben ingeleverd, is het nu tijd voor de volgende fase.

De Theorie-examencommissies Boulanger & Patissier hebben de afgelopen periode de portfolio’s van alle kandidaten grondig beoordeeld. In het portfolio presenteren de kandidaten zich, geven ze uitleg over hun bakpassie en visie op het boulangerie- of patisserievak. Acht kandidaten, waarvan zes boulangers en twee patissiers, voldoen volgens beide commissies aan de eisen om door te gaan naar de volgende ronde van het Meesterexamen.

De kandidaten gaan nu aan de slag met het uitwerken van hun praktijkopdracht. Pas nadat deze uitwerking is goedgekeurd door de Theorie-examencommissie Boulanger & Patissier kunnen de kandidaten deelnemen aan het praktijkgedeelte van de Meesterexamens. De praktijkexamens zullen op 29 en 30 mei 2018 plaatsvinden bij het NBC in Wageningen.

Vereniging de Meesters
De vereniging heeft als doel de Meesters het uithangbord van de branche te laten zijn. Alle meesters die in de toekomst hun titel behalen, worden automatisch lid van de vereniging waarmee het aantal ambassadeurs groeit. Op dit moment bestaat Vereniging de Meesters uit Robèrt van Beckhoven, Peter Bienefelt, Wilfred Haafs, Hiljo Hillebrand, Mark Plaating, Wietse Schiere (tevens bestuurslid) en Rudolph van Veen. Het bestuur bestaat uit Reginald Weeber (voorzitter), Peter van der Wal (penningmeester), Paul van Pelt (communicatie/sponsoring) en Martijn Verkerk (secretaris).