Artikelen

Inschrijven Meesterexamens Boulanger en Patissier nog mogelijk

8-6-2017 10:00

Begin maart is de inschrijving gestart voor de nieuwe Meesterexamens Boulanger en Patissier. Op de vakbeurs Bakkersvak heeft een aantal kandidaten zich al ingeschreven. Kandidaten die ook nog willen deelnemen aan het examen kunnen zich nog inschrijven tot en met 2 juli 2017. 

Meesterlijke workshop voor winnaars prijsvraag Blij met stofvrij

19-4-2017 14:21

De winnaars van de Blij met Stofvrij-prijsvraag hebben op 14 februari deelgenomen aan een workshop van Meesters Boulanger Wilfred Haafs en Hiljo Hillebrand.

Vereniging van Meesters presenteert zich op Bakkersvak 

22-2-2017 15:50

Er is een officiële Vereniging van Meesters opgericht binnen de bakkerijsector. Deze vereniging staat los van organisaties in de branche, omdat er wordt gestreefd naar een branchebreed draagvlak binnen de bakkerijsector voor op te zetten activiteiten. De Vereniging van Meesters presenteert zich voor het eerst op 5 en 6 maart tijdens Bakkersvak in Rosmalen. Hier worden ook de eerste plannen ontvouwd.

Nederland is 2 Meesters Boulanger rijker

28-10-2015 16:00

Het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen was woensdagavond 28 oktober het toneel van de inauguratie van de nieuwste Nederlandse Meesters Boulanger. Na maanden van intensieve voorbereiding zijn Wilfred Haafs en Mark Plaating erin geslaagd een internationale Examencommissie te overtuigen van hun kennis, passie, vakmanschap en visie op hun vakgebied.

Strijd om felbegeerde Meestertitels begonnen

19-6-2015 16:00

Na maanden van voorbereiding zijn twee boulangers en één patissier geslaagd voor hun theorie-examen Meestertitel. De drie kandidaten hebben daarmee een plaats verworven voor het praktijkexamen dat in oktober bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wordt gehouden. In totaal namen vijf boulangers en twee patissiers deel aan het theorie-examen.

Meesterexamen Boulanger en Patissier in oktober 2015

3-4-2014 16:00

Na de succesvolle editie van het Meesterexamen Boulanger in 2013 en gezien de afmelding van een aantal kandidaten door tijdsgebrek, zullen beiden examens in oktober 2015 in dezelfde week worden afgenomen. Daarmee komt het Patisserie Examen voor dit jaar te vervallen.